GÜMÜŞHANE / TORUL - Torul Atatürk Ortaokulu

4 MART DÜNYA OBEZİTE GÜNÜ

Okulumuzda, 4 Mart Dünya Obezite günü farkındalık etkinlikleri yapıldı. Bu bağlamda öğrencilerimizle birlikte "Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler" sloganıyla meyve tüketim etkinliği gerçekleştirdik.

Dünya sağlık Örgütü’nün (DSÖ) 21. yüzyılın en önemli halk sağlığı problemi olarak tanımladığı obezite (aşırı şişmanlık); vücuttaki yağ kitlesinin, yağsız vücut kitlesine oranla artması ile açıklanan kronik bir hastalıktır. Çocukluk çağı obezite prevalansının giderek artmasıyla çocukların olası sağlık sorunları (insülin direnci, tip 2 diyabet, karaciğer yağlanması, ortopedik sorunlar ve bazı ruhsal sorunları) da beraberinde gelmektedir. Çağın hastalığı olarak nitelendirilen obezitenin önlenmesine yönelik ilk basamak yaklaşımı olan yaşam tarzı değişikliği konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının çocuk yaştan itibaren kazandırılması, sedanter yaşamdan uzaklaşmaya yönelik fiziksel aktivitelerin yaşamın bir parçası haline getirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimizle birlikte "Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler" sloganıyla meyve tüketim etkinliği gerçekleştirdik.

05-03-2024

05-03-202405-03-2024