GÜMÜŞHANE / TORUL - Torul Atatürk Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

“Dilimizin Zenginlikleri” Projesi kapsamında Nisan ayı faaliyeti etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Mısra ezberleme etkinliklerinde öğrencilere seviyelerine uygun mısralar verildi ve bu mısraları ezberlemeleri istendi. Bu etkinlik ile öğrencilerin hafızalarını geliştirme, anlama ve yorumlama becerilerini artırma çalışmaları ile kelime haznelerinde ve dil gelişiminde olumlu sonuç verdi.

‘’DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ‘’ PROJESİ

“NİSAN” AYI ETKİNLİK RAPORUDUR

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ‘’Dilimizin Zenginlikleri‘’ projesi kapsamında ‘’Nisan‘’ ayı için planlanan ilk etkinlik olan “Bu Nedir ?” etkinliği yapıldı. Bu etkinlikte öğrencilere son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunması istenmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerin kelimeleri doğru yazma ve okuduklarını anlama becerileri geliştirilmesi hedeflenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır.

Aralık ayının ikinci etkinliği olarak “Mısra Ezberleme” etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında sınıfta öğrencilere çeşitli şairlerden şiirler dinletildi. Bu şiirlerden mısra ezberlemeleri istendi. Ayrıca okula yapılan şairler köşesindeki şairler öğrencilere tanıtıldı.

29-04-202429-04-2024

Genel Değerlendirme

Sonuç

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Nisan ayı çalışmaları öğrenciler için oldukça faydalı oldu. Mısra ezberleme ve grafiti çalışmalarına aktif bir şekilde katılan öğrenciler keyifli vakit geçirirken dil becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunuldu.

Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 29.04.2024 17:23 - Görüntülenme: 29