T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GÜMÜŞHANE / TORUL - Torul Atatürk Ortaokulu

’DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ‘’ PROJESİ “ŞUBAT‘’ AYI ETKİNLİKLERİ

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ‘’Dilimizin Zenginlikleri‘’ projesi kapsamında “Şubat” ayı için planlanan ilk etkinlik “Anlat Bakalım” tüm sınıflarda deyimler ve atasözleri kullanılarak yapıldı. Etkinlik kapsamında deyimleri görsellerinin yer aldığı kartlar hazırlandı. Sınıflarda gruplar oluşturuldu. Hazırlanan görsellerin hangi deyime ait olduğunu bulma yarışması yapıldı. Her grup belirlenen sürede görselle deyimi eşleştirmeye çalıştı.  Bu etkinlikteki görseller ve deyimler “Dilimizin Zenginlikleri” panosuna asılarak öğrencilerin etkinliği panoda da eşleştirmesi sağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ‘’Dilimizin Zenginlikleri‘’ projesi kapsamında “Şubat” ayı için planlanan ilk etkinlik “Anlat Bakalım” tüm sınıflarda deyimler ve atasözleri kullanılarak yapıldı. Etkinlik kapsamında deyimleri görsellerinin yer aldığı kartlar hazırlandı. Sınıflarda gruplar oluşturuldu. Hazırlanan görsellerin hangi deyime ait olduğunu bulma yarışması yapıldı. Her grup belirlenen sürede görselle deyimi eşleştirmeye çalıştı.  Bu etkinlikteki görseller ve deyimler “Dilimizin Zenginlikleri” panosuna asılarak öğrencilerin etkinliği panoda da eşleştirmesi sağlandı.

“Şubat” ayının ikinci etkinliği olan “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma ”  kapsamında deyim ve atasözleri sınıflarda drama yöntemiyle canlandırıldı. Bu etkinlikle beraber öğrenciler hem öğrendi hem de keyifli dakikalar yaşadı.

“Şubat” ayının üçüncü etkinliği olan “Atasözü/Deyim Resimleme” yarışması düzenlendi. Yarışma kapsamında okul içinde şartname hazırlandı. Belirtilen süre sonu yapılan resimlerde dereceye girenler, okulumuz görsel sanatlar öğretmeni yardımıyla belirlendi. Ve dereceye girenler ödüllendirildi.

Bu etkinlikler aracılığıyla öğrenciler, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle dil zenginliklerini anlama ve yaratıcı yöntemlerle ifade etme becerilerini geliştirmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki kazanım önerisi kullanılabilir:

Öğrenciler, "Anlat Bakalım" etkinliği ile dilimize ait deyimleri ve atasözlerini anlama, gruplar halinde işbirliği yapma ve hazırlanan görsellerle bu ifadeleri eşleştirme becerilerini kazanmışlardır. "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" etkinliği ile öğrenciler, deyim ve atasözlerini drama yöntemiyle canlandırarak ifade güçlerini artırmış ve öğrenirken keyifli anlar yaşamışlardır. "Atasözü/Deyim Resimleme" yarışması ise öğrencilere yaratıcı bir süreçte deyim ve atasözlerini resimleyerek ifade etme fırsatı sunmuştur. Bu etkinlikler aracılığıyla öğrenciler, dilimizin zenginliklerini anlamada, ifade etmede ve yaratıcı şekillerde kullanmada önemli beceriler kazanmışlardır.

05-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 10:04 - Görüntülenme: 169
  Beğen | 0  kişi beğendi