GÜMÜŞHANE / TORUL - Torul Atatürk Ortaokulu

Nis

“Dilimizin Zenginlikleri” Projesi kapsamında Nisan ayı faaliyeti etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Mısra ezberleme etkinliklerinde öğrencilere seviyelerine uygun mısralar verildi ve bu mısraları ezberlemeleri istendi. Bu etkinlik ile öğrencilerin hafızalarını geliştirme, anlama ve yorumlama becerilerini artırma çalışmaları ile kelime haznelerinde ve dil gelişiminde olumlu sonuç verdi.

Nis

Matematik Öğretmenimiz Şeyda ÖZDEMİR 5.Sınıflarda çokgenlerin öğretimi aşamasında öğrencilerin; çokgenlerin özelliklerini kendileri düşünerek çıkarımda bulunması amacıyla dikdörtgen, kare, eşkenar dörtgen, paralelkenar, yamuk vb. şekiller oluşturdu. Ders sonunda hem çok eğlenceli hem çok kalıcı öğrenme sağlamış oldu.

Mrt

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler

6.SINIFLAR ETKİNLİKLERLE CEBİRSEL İFADELERİ ÖĞRENİYOR

Sınıftaki öğrencileri 4 gruba ayırdıktan sonra

Her grup ile  kullanacağımız harf, rakam ve sembolleri  oluşturduk.

Mrt

2023-2024 YILI EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİN 2.DÖNEM 1.SINAVLARI BAŞLIYOR.

Mrt

Okulumuzda, 4 Mart Dünya Obezite günü farkındalık etkinlikleri yapıldı. Bu bağlamda öğrencilerimizle birlikte "Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler" sloganıyla meyve tüketim etkinliği gerçekleştirdik.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ‘’Dilimizin Zenginlikleri‘’ projesi kapsamında “Şubat” ayı için planlanan ilk etkinlik “Anlat Bakalım” tüm sınıflarda deyimler ve atasözleri kullanılarak yapıldı. Etkinlik kapsamında deyimleri görsellerinin yer aldığı kartlar hazırlandı. Sınıflarda gruplar oluşturuldu. Hazırlanan görsellerin hangi deyime ait olduğunu bulma yarışması yapıldı. Her grup belirlenen sürede görselle deyimi eşleştirmeye çalıştı.  Bu etkinlikteki görseller ve deyimler “Dilimizin Zenginlikleri” panosuna asılarak öğrencilerin etkinliği panoda da eşleştirmesi sağlandı.

Şubat Ayı İyi Örneklerimiz

Şbt

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi. Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Şbt

Mrt

VELİ TOPLANTIMIZA TÜM VELİLERİMİZ DAVETLİDİR.

Okulumuzda Yangın tatbikatı başarıyla tamamlandı.

Haz

Öğrencilerin İlgi, İstidat ve Kabiliyetlerinin Keşfedilmesi, Etkili Rehberlik ve Doğru Yönlendirme  Mayıs Ayı DÖGEP Toplantısı   Öğrencilerin İlgi, İstidat ve Kabiliyetlerinin Keşfedilmesi, Etkili Rehberlik ve Doğru Yönlendirme  konulu DÖGEP Mayıs ayı toplantısı 24.05.2022 tarihinde Atatürk Ortaokulu öğretmenler odasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Yaptığımız toplantıda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  öğretmenimiz Aylin Çakır konuyla ilgili bilgi verdi, toplantıya katılan diğer öğretmenler karşılaştıkları sorunları ve çözüm yollarını anlattılar. Öğrencilerimizden gelen örnek çalışmaların bir kısmı sergilendi. Katılımcı öğretmenler öğrenci yönlendirmede, ortaokul çağında veli etkisi ve veli bilgilendirmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Karşılaştıkları sorunları anlattılar. Kabiliyet yönlendirmesinin önemi vurgulandı. Her gün değişen ve kendini yenileyen şartlar karşısında tüm öğretmenlerin kendilerini zamanın şartlarına göre güncellemeleri gerektiği ve öğrenci